Renswoude Zelfstandig!

Wij zijn een groot voorstander van democratie dicht bij de burger. Een benaderbare gemeente die meedenkt met haar inwoners en ondernemers. Daarom geloven wij vurig in een zelfstandig Renswoude. Als een na kleinste gemeente van het Nederlandse vasteland is dit geen eenvoudige opgave, maar we geloven in onze eigen kracht. Financieel staan we er sterk voor en de VVD zal zich hier altijd voor in blijven zetten. Onze omvang biedt ook kansen! We doen alles net even anders en daarom staan we er vaak veel beter voor dan anderen...

Vanaf 2007 tot 2011 heeft er een herindelingstraject gespeeld waarin we ons als Renswoude hebben weten te handhaven. Over dit traject is in 2012 een scriptie geschreven door iemand van de Universiteit Tilburg, hier terug te lezen, erg grappig :). En hier het filmpje van de beruchte fakkeloptocht. De Renswoudse VVD heeft destijds een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van zelfstandigheid, door de voorzitter en 2 leden te leveren. 

Kan dit ook zo blijven vragen velen zich af? Ja, dat kan. Maar dan moeten we niet stil blijven zitten. De VVD ziet een Renswoude voor zich met voldoende voorzieningen, financieel sterk, een eigen woning bedrijf, goed bereikbaar en voldoende woningen om de jeugd vast te houden. Dit betekent ook dat we moeten doorgroeien. Samen bouwen aan Renswoude. Een zelfstandig Renswoude!