De busverbinding moet beter!

Het busvervoer van en naar Renswoude is momenteel slecht geregeld. Het gebeurt geregeld dat de bus te vol is en de laatste halte bij de Kerkstraat overslaat en de aansluiting op de trein naar Ede/Arnhem wordt bijna structureel niet gehaald. De VVD maakt hier werk van door deze situatie aan te kaarten bij zowel de gemeentelijke als de provinciale politiek. Het openbaar vervoer is een verantwoordelijkheid van de Provincie Utrecht, maar volgens ons kan en moet ook de gemeente een rol spelen in het verbeteren van de bereikbaarheid van Renswoude. Zo heeft de gemeente Leusden bijvoorbeeld een extra lijn ingekocht bij Syntus voor een betere bereikbaarheid van Leusden Zuid. 

De VVD Renswoude heeft al diverse onderzoeken verricht over de stand van het OV van en naar Renswoude. Hieronder treft u deze aan: 

1. Het onderzoek van augustus 2017 waaruit bleek hoeveel klachten er zijn

2. De reactie van de provincie van 15 november 2017, waarin de problemen worden erkend en beterschap wordt beloofd door de nieuwe dienstregeling per 10 december 2017.

3. Een vervolgonderzoek van 10-24 december 2017 waaruit blijkt dat de problemen nog steeds niet zijn verholpen. Sterker nog; er is verder bezuinigd op lijn 80/X80. 

Dit vervolgonderzoek is tijdens de commissievergadering van 8 februari 2018 bij het College onder de aandacht gebracht, met de vraag om nogmaals contact te leggen met de Provincie Utrecht.