Nieuwe plannen voor het Dorpshart?

Op woensdag 3 februari 2016 kwam de Raadscommissie Samenleving en Economie bij elkaar. Op de agenda stond het Dorpshart. Nu het eerstelijns gezondheidscentrum gebouwd gaat worden aan de kant van de Taets van Amerongenweg, blijft ‘bouwdeel 2’ aan de rotonde beschikbaar voor commerciële ruimte. Echter, hier lijkt op het moment geen vraag naar te zijn. Er staan namelijk ook nog steeds winkelunits leeg aan de kant van bouwdeel 1 (de kant van de supermarkt).

Daarom wilde wethouder Van de Pol graag weten van alle partijen welke ideeën zij hebben over een andere invulling van bouwdeel 2. Daarbij liet hij al wel voorzichtig doorschemeren dat hij eraan denkt om een deel van het gemeentehuis te verplaatsen naar bouwdeel 2.

De CU en VVD waren allebei van mening dat we nu geen overhaaste beslissingen moeten nemen. “Het grasveldje aan de rotonde ligt er goed bij”, aldus de CU. Op den duur moeten we er wat mee, maar we hebben geen haast. De VVD was het als enige andere partij hiermee eens: misschien verbetert de markt nog en hoe meer winkels in deel 1 gevuld zijn, hoe groter de kans dat zich toch een koper aandient. Het nu investeren namens de gemeente in een locatie waar eigenlijk een winkel of horeca gelegenheid moet komen, vindt de VVD geen goed plan. Peter Walraven: “je kunt nu wel weer allerlei plannetjes gaan uitwerken, maar wat je ook doet het gaat altijd geld kosten. Laten we daarom nu pas op de plaats maken en gewoon even niets te doen. De rente is nu laag en we moeten geen overhaaste beslissingen nemen. Mochten er toch plannen worden ontwikkeld, dan moeten die in elk geval goed financieel worden onderbouwd en ook worden vergeleken met de optie ‘niets doen’. En als je de oorspronkelijke plannen nu gaat veranderen dan wil de VVD graag dat de ondernemers die al in het Dorpshart zitten, hierbij worden betrokken.”

De andere partijen waren wel van mening dat er nu op korte termijn actie ondernomen moet worden over een andere invulling van bouwdeel 2 in het Dorpshart. Wethouder Van de Pol gaf hierbij aan dat de gemeente Renswoude ook een verplichting heeft naar de projectontwikkeling om ervoor te zorgen dat het plan volledig gerealiseerd wordt. Commerciële ruimte lijkt op het moment niet haalbaar, ga maar eens aan de slag met andere plannen aldus SGP, CDA en Dorpsbelang. 

Kortom, wordt vervolgd…